Putin i Đinping puštaju u pogon gasovod Sibirska moć

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 02.Dec.2019, 10:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin i Đinping puštaju u pogon gasovod 'Sibirska moć'

Ruski predsjednik Vladimir Putin i kineski lider Si Đinping pustiće u ponedjeljak (2. decembar) u pogon gasovod "Sibirska moć" kojim će sa istoka Sibira ka domaćem tržištu i Kini krenuti prirodni gas. Ruska novinska agencija TASS navodi da je prvobitno bilo predviđeno da gasovod krene sa radom 20. decembra ali su radovi završeni prije roka. "Očekujemo da biti uspostavljen televizijski link uz učešće dva predsjednika i 'Sibirska moć će početi sa radom. Gasovod će...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Putin i Si puštaju danas u rad gasovod "Snaga Sibira"

Izvor: Blic, 02.Dec.2019

Ruski predsednik Vladimir Putin i njegov kineski kolega Si Ðinping pustiće danas u pogon gasovod "Snaga Sibira", kojim će gas sa polja u Istočnom Sibiru biti transportovan u oblasti na ruskom dalekom istoku, kao i na tržište Kine.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.