Putin i Bajden danas razgovaraju

Izvor: B92, 12.Feb.2022, 11:07

Putin i Bajden danas razgovaraju

Predsednici Rusije i Sjedinjenih Američkih Država Vladimir Putin i Džozef Bajden razgovaraće danas telefonom, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

On je naveo da je američka strana tražila razgovor i da je on planiran za 12. februar uveče po moskovskom vremenu, preneo je TASS.

Američki savetnik za nacionalnu bezbednost Džejk Saliven je ranije najavio da će Bajden uskoro razgovarati sa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Putinom o ukrajinskoj krizi.

Medjutim, zvanični raspored američkog predsednika za vikend ne pominje rusko-američke pregovore. Bela kuća do sada nije odgovorila na zahtev TASS-a za komentar.

Poslednji put su Putin i Bajden razgovarali telefonom krajem prošle godine. Pre toga, 7. decembra, održali su video konferenciju. Prvi sastanak licem u lice Putina i Bajdena kao šefova država održan je u Ženevi u junu 2021.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.