Putin hvali GRU za profesionalizam, hrabrost i odlučnost

Izvor: B92, 02.Nov.2018, 23:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin hvali GRU za profesionalizam, hrabrost i odlučnost

Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je vojnoj obaveštajnoj službi (GRU) 100 godina postojanja.

Putin je posebno naglasio "profesionalizam, hrabrost i odlučnost" njenih pripadnika.

"Uveren sam u vaš profesionalizam, hrabrost i odlučnost", rekao je Putin u govoru zvaničnicima GRU-a, a prenosi AP.

On je istakao da visoko ceni obaveštajne informacije i analize GRU-a i pohvalo delovanje agencije u Siriji, za koje je ocenio da je znatno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << doprinelo uspehu ruske vojne kampanje u toj zemlji.

Ruski predsednik se nije osvrnuo na optužbe Zapada na račun GRU-a, ali je ukazao na porast tenzija u svetu.

"U svetu raste opasnost od sukoba. Na delu su provokacije i notorne laži, kao i pokušaji da se naruši strateška ravnoteža", rekao je Putin.

AP podseća da SAD i njihovi zapadni saveznici optužuju GRU za umešanost u trovanje nervnim gasom bivšeg ruskog špijuna u Velikoj Britaniji, za hakerske napade tokom predsedničke kampanje 2016. i ometanje napora da se spreči doping u sportu, što Rusija odbacuje.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin,   Sirija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Putin pohvalio vojnu obaveštajnu službu

Izvor: Blic, 03.Nov.2018, 00:45

Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je ruskoj vojnoj obaveštajnoj agenciji GRU povodom stotinu godina od njenog formiranja, istakavši posebno njen doprinos u Siriji.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.