Putin gasio požar

Izvor: S media, 10.Avg.2010, 17:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin gasio požar

Ruski premijer Vladimir Putin učestvovao u gašenju šumskih požara kao član posade protivpožarnog aviona-amfibije. Nakon osmatranja Putin neočekivano ušao u kabinu i zauzeo mesto drugog pilota.

Ruski premijer Vladimir Putin učestvovao je danas u gašenju šumskih požara u Rjazanjskoj oblasti kao član posade protivpožarnog aviona-amfibije "Be-200", javile su ruske novinske agencije.

Predsednik ruske vlade je tokom polučasovnog leta >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << zauzimao mesto drugog pilota u kabini aviona i učestvovao i u zahvatanju vode iz reke Oke i u njenom izbacivanju na šumu u plamenu u okolini Rjazanja, javio je Itar-Tas s.

Tokom leta, Putina su pratili ministar za vanredne situacije i civilnu odbranu Sergej Šojgu i gubernator Rjazanjske oblasti Oleg Kovaljov.

Ruski premijer je najpre seo za ekran kojim se kontroliše požar iz aviona, a potom je neočekivano ušao u kabinu i zauzeo mesto drugog pilota, navodi agencija i dodaje da je Putinu kratku instrukciju dao načelnik vazduhoplovne uprave Ministarstva za vanredne situacije Rafail Zakirov.

Tokom leta Putin je pratio aktivnosti drugog aviona "Be-200", a uočen je i požar stepe u blizini dva sela, posle čega je gubernator Kovaljov telefonom pozvao lokalne vlasti i naložio preduzimanje neophodnih mera.

U blizini Rjazanja vidi se da je požar uništio znatan deo šuma, navodi Itar-Tas s.

Agencija RIA Novosti podseća da je Putin leteo avionom "suhoj-25UB" 1999. godine u Krasnodaru, 2000. na takvom lovcu doleteo je iz Krasnodara u Grozni, a 2005. je leteo pet sati na strateškom bombarderu tipa tupoljev-160 "Pavel Taran".

Rusiju je pogodila vatrena stihija u kojoj je do sada poginulo 52 ljudi, a oko 3.500 stanovnika ostalo je bez krova nad glavom.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.