Putin dočekao Lukašenka: Šta je sa PRC-om? VIDEO

Izvor: B92, 18.Feb.2022, 19:08

Putin dočekao Lukašenka: "Šta je sa PRC-om?" VIDEO

Predsednik Rusije Vladimir Putin i njegov beloruski kolega Aleksandar Lukašenko sreli su se danas u Moskvi da razgovaraju o brojnim pitanjima.

Dvojica predsednika sastala su se u Kremlju, a usledio je veoma neobičan doček. Naime, Putin je Lukašenka čekao u sobi sa kaminom, kraj stočića za kojim je pre nekoliko dana sedeo sa brazilskim predsednikom Žairom Bolsonarom.

Dvojica predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sastala su se u Kremlju, a usledio je veoma neobičan doček. Naime, Putin je Lukašenka čekao u sobi sa kaminom, kraj stočića za kojim je pre nekoliko dana sedeo sa brazilskim predsednikom Žairom Bolsonarom.

Putin je delovao opušteno, čak se i smeškao, a kada je Lukašenko ušao u sobu, ruski predsednik mu je uputio neobično pitanje.

"Šta je sa PRC-om?", pitao je Putin Lukašenka dok mu je pružao ruku.

Predsednik Belorusije je tada rekao da "čeka već duže vreme", misleći na to da je čekao potvrdu da je negativan na korona virus. Nakon toga su se dvojica predsednika na kratko i zagrlila.

Ovo je mnogima upalo u oči, s obzirom na to da je Putin držao ogromnu fizičku distancu sa brojnim evropskim liderima. Predsednika Brazila je pustio da mu "priđe", međutim, nisu išli dalje od rukovanja.

Podsetimo, jedna od glavnih tema razgovora Putina i Lukašenka biće sve lošija situacija na istoku Evrope, odnosno tenzije oko Ukrajine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.