Putin dao svoje uslove: Nema više praznih priča

Izvor: B92, 20.Jul.2023, 08:27

Putin dao svoje uslove: "Nema više praznih priča"

Ispunjenje ruskih zahteva je uslov za povratak dogovoru o izvozu žita, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

Rusija je spremna da se odmah vrati dogovoru o izvozu žitarica iz crnomorskih luka ukoliko se ispune svi prethodno dogovoreni uslovi za rusko učešće u toj inicijativi i povrati "prvobitna humanitarna suština" dogovora, poručio je ruski predsednik Vladimir Putin na sastanku sa zvaničnicima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Vlade Ruske Federacije.

Prema njegovim rečima, zapadne zemlje su u potpunosti izokrenule suštinu ovog sporazuma, što je dovelo do generisanja profita za evropske kompanije i gubitaka za ruske kompanije i proizvođače, prenosi TASS.

"Rusija je više puta produžavala sporazum o žitu, pokazujući čudesnu izdržljivost, strpljenje i toleranciju, ali niko nije hteo da ispuni bilo kakve obaveze prema našoj zemlji", rekao je Putin i naglasio da je Rusija morala da se nosi sa "arogancijom i bezobrazlukom" kao i sa "obećanjima i praznim pričama" Zapada.

"Zapad je učinio sve što je mogao da poremeti dogovor, a sada zapadne zemlje praktično lažu ceo svet i tvrde da je Rusija navodno kriva za narušavanje ovog sporazuma", rekao je ruski predsednik.

Putin je istakao da je osoblje UN iskreno nastojalo da se ispune sve obaveze Zapada, ali da u tome nije uspelo.

Prema njegovim rečima, dogovor o žitu doveo je do direktnih gubitaka za ruske poljoprivrednike.

Putin je predočio da su se i ruski proizvođači đubriva takođe suočili sa sličnim problemom.

Pročitajte još:

Gotovo je: Rusija se povlači

Zastrašujuća objava Rusije: Počinjemo od ponoći

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.