Putin čestitao praznike Nikoliću, a Erdoganu i Asadu ne

Izvor: RTS, 30.Dec.2015, 17:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin čestitao praznike Nikoliću, a Erdoganu i Asadu ne

Ruski predsednik Vladimir Putin uputio čestitke povodom Nove godine i Božića većem broju svetskih političara koji zauzimaju visoke državne funkcije, među kojima je i predsednik Srbije Tomislav Nikolić.
Na spisku svetskih lidera kojima je Putin čestitao Novu godinu se, međutim, ne nalaze lideri Turske Redžep Tajip >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Erdogan, Ukrajine Petro Porošenko i Sirije Bašar el Asad.

Odnosi Rusije sa Turskom su napeti zbog obaranja ruskog vojnog aviona iznad Turske prošlog meseca, dok su sa Ukrajinom loši zbog sukoba na istoku te zemlje između ukrajinskih i proruskih snaga.
U Siriji je Rusija pre tri meseca pokrenula vazdušne udare protiv Islamske države, ali Zapad tvrdi da oni predstavljaju vid podrške predsedniku Asadu.
Pored predsednika Srbije, Putin je praznike čestitao američkom i francuskom predsedniku Baraku Obami i Fransoa Olandu, nemačkoj kancelarki Angeli Merkel i ostalim svetskim liderima.
U čestitki Obami, ruski lider je posebno ukazao na važnost rusko-američkih odnosa, saopštio je Kremlj.
"Odlazeća godina je potvrdila da su odnosi Rusije i SAD ključan faktor koji obezbeđuje međunarodnu bezbednost", navodi se u saopštenju.
Ruski lider je takođe izrazio uverenje da Rusija i SAD mogu uspešno da se suoče sa novim izazovima i pretnjama i da pomognu razrešenju kriza u različitim delovima sveta putem izgradnje konstruktivnog dijaloga i saradnje, imajući u vidu zajedničke interese, naveo je Kremlj.
Među onima kojima je upućena čestitka našli su se lideri Australije, Avganistana, Bolivije, Grčke, Gruzije, Egipta, Iraka, Irana, Indonezije, Severne Koreje, Letonije, Litvanije, Pakistana, Poljske, Češke, Saudijske Arabije, Slovačke i niza drugih zemalja.
Putin je uputio čestitke nizu bivših lidera zemalja sa kojima je sarađivao tokom godina upravljanja državom, ali na njemu se nisu našli: Bil Klinton, Žak Širak, Viktor Janukovič, Viktor Juščenko, Leonid Kučma, Toni Bler, Hu Đintao, Lula da Silva i Hosni Mubarak.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin,   Rat u Ukrajini

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin čestitao praznike Nikoliću, a Erdoganu i Porošenku ne

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Dec.2015

Ruski predsednik Vladimir Putin uputio je danas čestitke povodom Nove godine i Božića većem broju svetskih političara koji zauzimaju visoke državne funkcije, među kojima je i predsednik Srbije Tomislav Nikolić...Na spisku svetskih lidera kojima je Putin čestitao Novu godinu se, međutim, ne...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.