Putin čestitao Vaskrs svim pravoslavnim vernicima, uz jasnu poruku (FOTO)

Izvor: BKTV News, 08.Apr.2018, 15:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin čestitao Vaskrs svim pravoslavnim vernicima, uz jasnu poruku (FOTO)

Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je pravoslavnim hrišćanima vaskrsnuće Hristovo.

"Veliki praznik Uskrs simbolizuje trijumf života, dobra i ljubavi i ima ogroman moralni značaj. On budi veru, nadu, želju da se čine dobra dela, pomažu bližnji. On objedinjuje ljude oko neprolaznih duhovnih vrednosti i ideala. U ove prolećne dane, pune iskrene radosti, jasno razumemo koliko su važne za nas tradicija i običaji naših predaka“, navodi se u saopštenju >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << pres-službe Kremlja.

Predsednik je i patrijarhu moskovskom i cele Rusije Kirilu uputio čestitku u kojoj se navodi da pravoslavna crkva pod njegovim rukovodstvom jača i razvija viševekovne duhovne i kulturne tradicije naroda, vrši važan socijalni rad i mnogo doprinosi vaspitanju generacija koje dolaze, održavanju građanskog mira i harmonije u društvu.

Putin je prisustvovao je ponoćnoj liturgiji u hramu Hrista Spasitelja u Moskvi.

Patrijarh moskovski i cele Rusije Kirili služio je uskršnju liturgiju u Hramu Hrista Spasitelja u Moskvi.

Liturgiji su među više hiljada ljudi, prisustvovali predsednik Rusije Vladimir Putin, premijer Dmitrij Medvedev i gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin.

FOTO: Tanjug/AP/Alexander Zemlianichenko

Nešto pre ponoći u crkvu je unet Blagodatni oganj iz Jerusalima, prenosi TAS.

Patrijarh Kiril je u obraćanju vernike pozvao da se brinu za one oko sebe i one koje su daleko a kojima treba njihova pomoć.

Patrijarh Irinej služio Vaskršnju liturgiju u Kripti hrama Svetog Save: Iskrenost i uzajamno praštanje treba da krase svaku porodicu

"Neka uskršnja radost ispuni svako srce i svaki dom tako da svi možemo da doživimo uskrsnuće Hrista ne samo po rečima već i po delima", rekao je on.

OVO JE PORUKA MILICE IZ PRIZRENA ZA USKRS, devojčice koja je postala simbol borbe srpskog naroda na Kosmetu

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.