Putin će komunicirati sa Netanjahuom preko šifrovane linije

Izvor: Blic, 27.Maj.2014, 15:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin će komunicirati sa Netanjahuom preko šifrovane linije

Ruska vlada namerava da potpiše memorandum s Izraelom o organizovanju sistema direktne šifrovane komunikacione linije između predsednika Rusije Vladimira Putina i izraelskog premijera Benjamina Netanjahua. Vladimir Putin

Dokument koji se na to odnosi je već objavljen na zvaničnom sajtu ruske vlade, javlja Glas Rusije.

Na osnovu ruskog zakona postoje komunikacione linije za specijalnu svrhu u zemlji, koje su namenjene javnoj administraciji, odbrani, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bezbednosti i policiji.

Benjamin Netanjahu

Rad sa specijalnim komunikacionim telima drugih država zasnovan je na međuvladinim sporazumima.

Godine 1963. direktna komunikaciona linija je uspostavljena je izmedju predsednika SAD Džona Kenedija i lidera SSSR-a Nikite Hrušova. Taj korak je preduzet zbog Kubanske raketne krize.

U novembru 1966. potpisan je sporazum o osnivanju specijalne komunikacione linije između Kremlja i Jelisejske palate, a kasnije i sličan sporazum sa Velikom Britanijom. Takvi su i sporazumi između Nemačke i Ruske Federacije, Rusije i Španije, Moskve i Seula...

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.