Putin Vučiću: Tražimo nove maršrute

Izvor: B92, 19.Dec.2017, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin Vučiću: Tražimo nove maršrute

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da je Srbija važna ne samo kao uvoznik, nego i za tranzit ruskog gasa. Pomenuo je u tom kontekstu i Turski tok.

"Ove godine za četvrtinu se povećala potrošnja gasa. Razrađuju se nove maršrute i pitanje priključivanja Srbije u izgradnji gasovoda Turski tok“, dodao je Putin posle razgovora s predsednikom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Srbije Aleksandrom Vučićem u Kremlju.

"Naše kompanije su spremne da se uključe u obnovu drugih energetskih postrojenja u Srbiji", rekao je i dodao da računa nove projekte u saradnji, a ističe da je prioritetna oblast energetika.

Ruski predsednik naveo je kao primer saradnje Ruske železnice. Takođe je rekao da Rusija želi da produbi saradnju u sferi bankarstva, a vode se i ekspertske konsultacije o slobodnim trgovinskim zonama.

Razmena je ove godine porasla na milijardu i po dolara, podsetio je.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Srbija može da postane važna karika u tranzitu gasa, ako je uključimo u Turski tok"

Izvor: Vesti-online.com, 19.Dec.2017

"Srbija može da postane važna tranzitna zemlja za ruski gas pridružujući se projektu izgradnje gasovoda "Turski tok", izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin...- Osim što Srbija, u perspektivi, može da postane veliko tržište za ruski gas, može da postane i važna karika u njegovom...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.