Putin: Upotrebićemo nuklearno oružje ako...

Izvor: Mondo, 07.Mar.2018, 12:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Upotrebićemo nuklearno oružje ako...

Ruski predsednik Vladimir Putin nada se da nuklearno oružje nikad neće biti upotrebljeno u svetu ali navodi i tačne uslove pod kojima bi ga Rusija "potegla".

Foto: RU-RTR Russian Television via AP Ilustracija

"Što se tiče naših planova da ga koristimo - nadam se da se to nikad neće dogoditi, ali se teoretski planovi o njihovoj upotrebi odnose samo na takozvani napad u znak odmazde", rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Putin u intervjuu za dokumentarac Vladimira Solovjeva "Svetski poredak 2018", prenosi Tass.

Moskva: Tramp je ok, ali odnos SAD prema nama...

Kako je objasnio, to znači da se odluka o upotrebi nuklearnog oružja može doneti ako ruski sistem za upozoravanje ne registruje samo lansiranje rakete, već i pruži i tačno predviđanje o njenoj putanji i vreme kada će bojeve glave pasti na teritoriju Rusije.

Istovremeno je izrazio uverenje da će se zemljama koje vode antirusku politiku to vratiti i savetovao ih da "grade odnose s Rusijom".

"Oni koji prave otrov negde drugde, na kraju će ga sami progutati i otrovati se njime", rekao je Putin.

On je dodao da je uveren da je "neophodno graditi odnose s Rusijom, i onda će sve biti dobro".

Putin je nedavno rekao da je Rusija testirala čitav niz novog strateškog nuklearnog naoružanja koje protivnička strana nije u stanju da presretne, a rekao je i da ruske rakete mogu da pogode skoro svaku tačku u svetu.

Putin: Od ove nuklearne bombe nema odbrane! VIDEO

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.