Izvor: Nezavisne Novine, 25.Apr.2018, 09:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Upotreba sile odgovara teroristima

SOČI - Upotreba vojne sile, koju pojedine zemlje koriste zaobilazeći Savjet bezbjednosti UN, odgovara teroristima i ekstremistima, rekao je danas ruski predsjednik Vladimir Putin.

"Pojedini članovi međunarodne zajednice sve više pokušavaju da ignorišu opšte priznate norme i principe međunarodnog prava i pribjegavaju upotrebi vojne sile zaobilazeći Savjet bezbjednosti UN i odbijaju da razgovaraju, što je ključan alat u rješavanju međunarodnih sporova", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << je Putin u poruci koja je pročitana na skupu u Sočiju.

Poruku ruskog predsjednika pročitao je sekretar ruskog savjeta bezbjednosti Nikolaj Patrušev, koji se obratio učesnicima međunarodnog samita visokih predstavnika odgovornih za bezbjednost.

Putin je ocijenio da takvo ponašanje pojedinih država "stvara političku i socijalnu nestabilnost, odgovara terorizmu, ekstremizmu i transnacionalnom kriminalu i vodi ka eskalaciji lokalnih sukoba i kriza", prenio je TASS.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin: Primena vojne sile mimo SB UN-a ide na ruku teroristima

Izvor: Vostok.rs, 25.Apr.2018

Pojedine zemlje sve češće nastoje da ignorišu opštepriznate norme međunarodnog prava i primenjuju silu mimoilazeći Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija. Takav pristup stvara političku i socijalnu nestabilnost i ide na ruku teroristima, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin, prenose RIA...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.