Putin: Ukrajinci su krivi

Izvor: B92, 13.Jun.2023, 17:45

Putin: Ukrajinci su krivi

Za tragediju na Kahovskoj hidroelektrani kriva je ukrajinska strana, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

On je dodao da su ukrajinske snage gađale elektranu raketama „hajmars“.

"Jasno je ko je kriv. Ukrajinska strana je tome težila. Neću govoriti o stvarima u koje nisam sto posto siguran, tako da uglavnom nismo zabeležili velike eksplozije pre nego što je došlo do razaranja, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u svakom slučaju, kako su me izveštavali. Ali oni su namerno više puta ‘hajmarsima’ gađali Kahovsku hidroelektranu, o tome se radi", istakao je ruski lider na sastanku sa ratnim reporterima.

On je rekao da je moguće da je ukrajinska strana postavila eksploziv u elektrani.

"Ne znam. Možda su oni nešto malo dodali i počelo je rušenje. Ali, mi apsolutno nismo zainteresovani za to, jer će to imati teške posledice po one teritorije koje mi kontrolišemo i koje su ruske", objasnio je Putin.

Kako je naveo, uništavanje Kahovske hidroelektrane, koje je rezultiralo nekontrolisanim ispuštanjem vode, osujetilo je ukrajinsku kontraofanzivu u tom pravcu, ali bi za Rusiju bilo bolje da su ukrajinske snage krenule tuda, jer bi im bilo veoma teško da izvršavaju svoje zadatke.

"Reći ću nešto čudno. Nažalost, to je osujetilo njihovu kontraofanzivu u ovom pravcu. Zašto nažalost? Zato što bi bilo bolje da su tamo napali. Bolje za nas, pošto bi za njih bilo jako loše da tuda krenu u ofanzivu. S obzirom da je došlo do takvog izlivanja, naravno, nije došlo ni do ofanzive", rekao je Putin.

On je podsetio da su se posle rušenja elektrane pod vodom našla i groblja, ali problem da se taj problem može rešiti i da će snage za hemijsku zaštitu pomoći u rešavanju problema. Takođe je naveo da je u poplavama poginulo i mnogo domaćih i divljih životinja.

"Potrebno je sve to organizovati i očistiti teritoriju", dodao je Putin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.