Putin: Tragedija; Spremni smo

Izvor: B92, 13.Okt.2023, 11:51

Putin: Tragedija; Spremni smo

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je povodom eskalacije situacije na Bliskom istoku da se radi o ogromnoj tragediji.

On je dodao da je Rusija spremna da posreduje u rešavanju palestinsko-izraelske krize.

On je na samitu Zajednice nezavisnih država u Biškeku istakao da je neophodno tražiti mirno rešenje sukoba i da jednostavno nema alternative, prenosi RIA Novosti. "To je rezultat neuspešne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << politike Sjedinjenih Država. Njihova jednostrana linija dovela je do ćorsokaka", rekao je ruski predsednik.

Kako je rekao, Amerika je pokušavala da podsticajnim ekonomskim merama reši politički palestinsko-izraelski sukob umesto da tragaju za kompromisom.

"Bliskoistočni kvartet međunarodnih posrednika nisu koristili. Iz izmišljenih razloga SAD su praktično blokirale taj format koji je bio jedinstven i, uzgred, imao je mandat UN. Pokušali su da podsticajnim ekonomskim merama reše politički problem, duboki problem, a to je formiranje nezavisne palestinske države. Sve to je postepeno dovelo da sadašnje tragedije", objasnio je Putin.

On je komentarisao i mogućnost da Izrael krene u kopnenu operaciju protiv Hamasa: "Primena teške tehnike u naseljima dovešće do ozbiljnih posledica za sve, a bez tehnike je teže sprovesti operaciju."

Ruski lider je rekao i da su žrtve među civilima apsolutno neprihvatljive. "Sada je najvažnije zaustaviti krvoproliće", rekao je Putin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.