Putin: Sve dok sam ja predsednik, nećemo imati roditelja broj jedan i broj dva - biće mama i tata

Izvor: Vostok.rs, 13.Feb.2020, 17:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Sve dok sam ja predsednik, nećemo imati `roditelja broj jedan` i `broj dva` - biće mama i tata

Predsednik Vladimir Putin smatra da uvođenje izmena i dopuna Ustava Ruske Federacije pre svega podrazumeva da će građani biti aktivni autori glavnog zakona zemlje. Predsednik je govorio na sastanku radne grupe za pripremu predloga za promenu Ustava i ocenio ideje koje su izneli članovi grupe. Predsednik je skrenuo pažnju na činjenicu da dok on vodi državu, u Rusiji neće biti "roditelja broj jedan" i "broj dva". "Sve dok sam ja predsednik, nećemo imati `roditelja broj jedan` i `broj dva - biće mama i tata", naglasio je predsednik, prenose RIA Novosti. Predsednik je naglasio da zakon o izmenama Ustava može stupiti na snagu samo uz odobrenje naroda. "Za mene je važno ne kako, u kojim će članovima i šta će biti napisano, nego da je ovaj zakon o izmenama Ustava stupio na snagu tek nakon što se zbroje rezultati sveruskog glasanja. Da je to pravi plebiscit, a da građani Rusije budu autori ovih amandmana na glavni zakon", objasnio je predsednik. Predsednik Čečenije Ramzan Kadirov nazvao je porodicu temeljem države i podržao predsednika Vladimira Putina. "Ne može biti reči o duhovnosti, veličini zemlje i ljudi, ako gazite porodične vrednosti", saopštio je Kadirov. Dodao je da predsednik to razume i da je toga svestan. "Vladimir Putin je naglasio da je brak zajednica muškarca i žene", rekao je predsednik Čečenije.

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Za Putina je brak jedino moguć izmedju muškarca i žene

Izvor: Beta, 13.Feb.2020

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da je brak jedino moguć "izmedju muškarca i žene" i dodao da podržava ideju uvodjenja tog principa u Ustav."Brak je zajednica muškarca i žene", rekao je Putin na sastanku radne grupe koje je formirao Kremlj zbog ustavne reforme.Putin je podržao...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.