Putin: Strategija Rusije ostaje nepromenjena, zemlja je spremna da otvoreno radi sa svim savesnim partnerima

Izvor: Vostok.rs, 22.Jun.2022, 17:46

Putin: Strategija Rusije ostaje nepromenjena, zemlja je spremna da otvoreno radi sa svim savesnim partnerima

Zapadne zemlje vode neodgovoran makroekonomski kurs, koji negativno utiče na blagostanje stanovništva svih zemalja, navodi se u obraćanju Vladimira Putina učesnicima poslovnog foruma BRIKS-a, koji će biti održan od 23. do 24. juna. „Preduzetnici naših zemalja moraju da se bave razvojem poslovanja u teškim uslovima, kada zapadni partneri zanemaruju osnovne principe tržišne ekonomije, slobodne trgovine i nepovredivosti privatne svojine. Vode suštinski neodgovoran makroekonomski kurs, uključujući nekontrolisane emisije i gomilanje neobezbeđenih dugova“. Prema rečima ruskog lidera, zapadne zemlje nastavljaju da uvode politički motivisane sankcije, povećavaju pritisak na konkurente, uništavaju transportne i logističke lance. To je suprotno zdravom razumu i elementarnoj ekonomskoj logici i šteti globalnom poslovanju, nastavio je šef države. On je istakao da kao rezultat takve politike problemi u svetskoj ekonomiji postaju hronični. „Dolazi do pada poslovne aktivnosti, rasta nezaposlenosti, nestašice sirovina i komponenti, pogoršanih poteškoća u obezbeđivanju globalne prehrambene bezbednosti, rastu cene žitarica i drugih osnovnih poljoprivrednih proizvoda." Preduzetnici BRIKS-a, uprkos svim problemima i poteškoćama, proširuju poslovne veze, a trgovina između zemalja raste. Kako je rekao Putin, strategija Rusije ostaje nepromenjena, zemlja je spremna da otvoreno radi sa svim savesnim partnerima, jačajući svoj ekonomski, tehnološki i naučni potencijal. Ruski lider je takođe pozvao predstavnike svih zemalja BRIKS-a da posete Istočni ekonomski forum, koji će biti održan u Vladivostoku početkom septembra. Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu. Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti

Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin: Strategija Rusije ostaje ista, spremni smo da sarađujemo sa svim savesnim partnerima

Izvor: Danas, 22.Jun.2022

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da se strategija Rusije ne menja, da ona nastavlja da jača sopstvene potencijale ali je istovremeno spremna za saradnju sa svima na principu ravnopravnosti.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.