Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Jul.2019, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Spreman sam za razgovore sa Zelenskim

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da je spreman da sedne da razgovara s novim ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim o okončanju višegodišnjeg konflikta na istoku Ukrajine.

Putin je danas odgovorio na predlog Zelenskog da dva predsednika razgovaraju uz posredovanje lidera SAD, Velike Britanije, Francuske i Nemačke, rekavši da je otvoren za tu ideju. Međutim, Putin je kazao >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da nije izgledno da ti razgovori počnu pre nego što Ukrajinci izaberu novi saziv parlamenta na izborima 21. jula.

Zelenski, koji je u maju stupio na dužnost, obećao je da će okončati sukob ukrajinskih snaga i proruskih separatista na istoku zemlje, u kojem je od 2014. godine poginulo više od 13.000 ljudi.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.