Putin: Severni tok 2 trebalo bi da bude završen najkasnije početkom 2021.

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Jan.2020, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Severni tok 2 trebalo bi da bude završen najkasnije početkom 2021.

Ruski predsednik Vladimir Putin je danas procenio da će gasovod "Severni tok 2" koji bi trebalo da poveže Rusiju s Nemačkom, biti završen najkasnije početkom 2021. godine, uprkos američkim sankcijama.

Na zajedničkoj konferenciji za novinare u Moskvi s nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, Putin je  rekao da se "nada da će pre kraja ove ili najkasnije tokom prva tri meseca naredne godine, biti završei >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << radovi i gasovod pušten u rad".

Na dnevnom redu sastanka Merkel-Putin glavne teme su kriza sa Iranom, rat u Libiji i Ukrajina. Oni su se danas prvi put od proleća 2018. godine sastali u Rusiji.

Predsednik SAD Donald Tramp je decembra potpisao zakon o sankcijama za kompanije koje grade gasovod za ruski prirodni gas do Nemačke.

Gasovod "Severni tok 2" koji košta gotovo 11 milijardi dolara, delom prolazi preko dna Baltičkog mora i trebalo bi da, zaobilazeći Ukrajinu, udvostruči količinu prirodnog gasa koji Nemačka dobija od Rusije.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin,   Angela Merkel,   Libija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RT: Merkelova i Putin se složili da nuklearni sporazum s Iranom treba sačuvati na sve načine

Izvor: Vostok.rs, 11.Jan.2020

Predsednik Vladimir Putin i nemački kancelar Angela Merkel složili su se da je očuvanje iranskog nuklearnog sporazuma pitanje od „ogromne važnosti“, ističući da sporazum treba da se održi svim neophodnim sredstvima. Oba lidera veruju da sporazum iz 2015. godine, poznat i pod nazivom Zajednički...

Nastavak na Vostok.rs...

Putin: Plinovod Sjeverni tok 2 bit će dovršen najkasnije početkom 2021.

Izvor: SEEbiz.eu, 11.Jan.2020

MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je u subotu da se nada da će plinovod Sjeverni tok 2 koji će njegovu zemlju povezati s Njemačkom, biti dovršen najkasnije početkom 2021. unatoč američkim sankcijama..."Nadam se da će do kraja godine, a najkasnije u prvom tromjesečju iduće godine...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.