Putin: Sa Srbijom i EEU očekujem plodonosno

Izvor: B92, 18.Jan.2018, 20:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Sa Srbijom i EEU očekujem plodonosno

Moskva -- Predsednik Rusije Vladimir Putin očekuje da će tekući pregovori Evroazijske ekonomske unije o osnivanju zone slobodne trgovine sa Srbijom biti uspešni.

"Očekujemo da će tekući pregovori o osnivanju slobodnih trgovinskih zona sa Egiptom, Izraelom, Indijom, Iranom, Srbijom i Singapurom biti plodonosni. Zona slobodne trgovine sa Vijetnamom uspešno funkcioniše od 2016. godine", izjavio je Putin, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a prenosi ruska agencija Tas s.

Kako je dodao, uviđa i veliki potencijal u potpisivanju sporazuma o trgovini i ekonomskoj saradnji između EEU i Narodne Republike Kine.

"Uveren sam da Evroazijska ekonomska unija i kineska inicijativa "Jedan pojas, jedan put", mogu efikasno da dopunjuju jedni druge", poručio je Putin.

Apelovao je i na proširenje saradnje između EEU i Zajednice nezavisnih država.

"Smatramo da je razumno da istražimo mogućnosti za uspostavljanje dubljih veza između EEU i Zajednice nezavisnih država, čije bi pojedine članice mogle postati posmatrači u EEU", navodi se u saopštenju Putina upućenom liderima zemalja EEU.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.