Putin: SAD pustile duha iz boce

Izvor: B92, 06.Mar.2024, 22:16

Putin: SAD pustile duha iz boce

Ruski predsednik Vladimir Putin poručio je danas da su SAD pustile "duha iz boce" i da vladanje svetom iz jednog centra podriva njegovu osnovu.

"Same Sjedinjene Američke Države su pustile duha iz boce, ali ako je to dozvoljeno, zašto drugim zemljama nije dozvoljeno da štite svoje suštinske interese na isti način?", poručio je Putin na ceremoniji zatvaranja Svetskog festivala mladih koji se održava od >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 1. do 7. marta u Sirijusu, prenosi RIA Novosti.

On je upozorio da se svetom ne može upravljati iz jednog centra, jer je to, kako je naveo štetno i za sam centar, budući da podriva njegove temelje.

Ruski lider je podvukao da su tradicionalne vrednosti temelj postojanja i da na svetu nema mesta za bilo čiju isključivost, bahatost i segregaciju.

"Očigledno, postoji nešto što nas sve spaja. Sada u Rusiji to zovemo našim tradicionalnim vrednostima. To je temelj našeg života, našeg bića", rekao je Putin

On je naveo da na svetu ne postoje jednaki uslovi za sve i to je, kako je ocenio, glavna nepravda sadašnjeg svetskog poretka.

"Rađamo se jednaki, ali pitanje je: rastemo li, razvijamo li se u jednakim uslovima? Odgovor je, nažalost, ne. U svetu nema jednakih uslova za sve. I to je glavna nepravda današnjeg svetskog poretka", zaključio je Putin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Putin: Amerika pustila duha iz boce

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Mar.2024

​MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin poručio je danas da je Amerika pustila "duha iz boce" i da vladanje svijetom iz jednog centra podriva njegovu osnovu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.