Putin: SAD protiv svojih interesa

Izvor: B92, 01.Dec.2010, 11:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: SAD protiv svojih interesa

Atlanta -- Rusija će morati da osnaži svoje nuklearne snage ukoliko SAD ne ratifikuju sprazum START najavio je ruski premijer Vladimir Putin.

On je u intervjuu za CNN koji će biti emitovan večeras rekao da to nije pretnja i da Rusija ne želi da se to dogodi.

"Možemo jednostavno reći da da je to ono što bi se desilo da nismo postigli sporazum čija se ratifikacija čeka", rekao je Putin u intervjuu za emisiju Lari King live.

Američki predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Barak Obama i Ruski Dmitrij Medvedev potpisali su u aprilu sporazum po kome obe države treba da smanje broj raspoređenih nuklearnih bojevih glava za trećinu .

Putin je rekao da bi bilo "zapanjujuće” da SAD ignorišu sopstvene interese, ali ako bude tako Rusija će morati da reaguje "nekako” što "uključuje i razmeštanje novih tehnologija za nuklearne projektile”

Ruski premijer je rekao da će bez sporazuma sa SAD Rusija morati da se naoruža zbog novih pretnji koje predstavljaju američki planovi za razmeštanje antiraketnog štita u Evropi.

"Rečeno nam je da SAD to rade kako bi se obezbedile od , recimo, iranske nukelarne pretnje. Ali takva pretnja ne postoji”, rekao je Putin.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.