Putin: Rusko - kineski odnosi se stabilno razvijaju; Si Điping: Kamen temeljac saradnje energetika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Nov.2022, 12:43

Putin: Rusko - kineski odnosi se stabilno razvijaju; Si Điping: Kamen temeljac saradnje energetika

Rusko-kineski odnosi se stabilno razvijaju, uprkos nestabilnoj situaciji u svetu, naveo je ruski predsednik Vladimir Putin u poruci učesnicima Četvrtog rusko-kineskog energetskog poslovnog foruma.

Putinovu poruku pročitao je generalni direktor Rosnjefta Igor Sečin.

"Uprkos komplikovanoj međunarodnoj situaciji, sveobuhvatno partnerstvo i strateške veze između Rusije i Kine nastavljaju da se razvijaju, a energetska industrija ostaje jedna od ključnih oblasti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << naše ekonomske saradnje koja se najbrže razvija", istakao je Putin.

Putin je naveo da su Rusija i Kina nedavno uspele da obezbede prilično visok nivo bilateralnih veza u oblasti industrije nafte, gasa, uglja i energetike, kao i da dosledno rade na realizaciji velikih zajedničkih projekata na kineskim nuklearnim elektranama i proizvodnji tečnog prirodnog gasa, preneo je TASS.

Najvažnija oblast aktivnosti foruma je izrada investicione mape rusko-kineske energetske saradnje, naglasio je Putin.

Si Đinping: Energetika - kamen temeljac kinesko-ruske saradnje

Kineska vlada će jačati energetsko partnerstvo sa Rusijom i raditi zajedno s Moskvom na obezbeđivanju globalne energetske sigurnosti, najavio je kineski predsednik Si Đinping u poruci učesnicima Četvrtog rusko-kineskog energetskog poslovnog foruma, koji je počeo danas.

"Kina planira da uspostavi još tešnje partnerstvo i saradnju s Rusijom u energetskom sektoru, da omogući razvoj ekološki prihvatljivih i zelenih izvora energije i da zajednički radi na zaštiti globalne energetske bezbednosti, održivosti proizvodnih lanaca, i da da novi doprinos dugoročnoj pouzdanosti snabdevanja“, navodi se u poruci Si Đinpinga, koju je pročitao potpredsednik Kine Han Dženg.

Kineski predsednik je takodje ocenio da je interakcija između Kine i Rusije u sferi energetike kamen temeljac bilateralne saradnje i efikasna sila u zaštiti globalne energetske bezbednosti, prenosi agencija Tass.

Si je istakao i da je energetska saradnja između dve zemlje stabilna uprkos spoljnim rizicima i izazovima, dodajući da "Rusija i Kina intenziviraju interakciju i koordinaciju i promovišu velike projekte saradnje, čime se pokazuje rusko-kineska energetska otpornost“.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin: Rusko-kineski odnosi se stabilno razvijaju

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 29.Nov.2022

MOSKVA – Rusko-kineski odnosi se stabilno razvijaju, uprkos nestabilnoj situaciji u svetu, naveo je ruski predsednik Vladimir Putin u poruci učesnicima Četvrtog rusko-kineskog energetskog poslovnog foruma. Putinovu poruku pročitao je generalni direktor Rosnjefta Igor Sečin. “Uprkos komplikovanoj...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

"STRATEŠKE VEZE IZMEĐU RUSIJE I KINE NASTAVLJAJU DA JAČAJU": Putin poslao poruku učesnicima poslovnog foruma

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Nov.2022

Rusko-kineski odnosi se stabilno razvijaju, uprkos nestabilnoj situaciji u svetu, naveo je ruski predsednik Vladimir Putin u poruci učesnicima Četvrtog rusko-kineskog energetskog poslovnog foruma...Putinovu poruku pročitao je generalni direktor Rosnjefta Igor Sečin...- Uprkos komplikovanoj međunarodnoj...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.