Putin: Rusija nije započela neprijateljstva u Ukrajini, već pokušava da ih zaustavi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Feb.2023, 22:10

Putin: Rusija nije započela neprijateljstva u Ukrajini, već pokušava da ih zaustavi

Rusija nije započela neprijateljstva u Ukrajini, već pokušava da ih zaustavi, s obzirom da neprijateljstva traju od 2014. godine, izjavio je danas predsednik Rusije Vladimir Putin na sastanku sa predstavnicima vazduhoplovne industrije.

"Želeo bih još jednom da kažem, mi nismo započeli nikakva neprijateljstva, mi pokušavamo da ih okončamo. Ta neprijateljstva su započeli ukrajinski nacionalisti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i oni koji su ih podržavali 2014. godine, kada se dogodio puč, tako je sve počelo, posle toga su usledili događaji na Krimu i u Donbasu, rekao je Putin, preneo je TAS S.

On je istakao da je Kijev počeo rat protiv Donbasa 2014. godine i kršeći sve dogovore i obaveze, efikasno blokirao regione Donbasa.

"Protiv njih su korišćena teška vojna vozila, protiv njih su izvedene velike vojne operacije", kazao je predsednik Rusije.

Prema njegovim rečima, tada su započeli rat.

"On je trajao osam godina i imao je za cilj da istrebi ljude koji tamo žive i koji se osećaju krvlju vezanim za Rusiju, rusku kulturu i ruski jezik. Koliko dugo smo mogli to da trpimo", istakao je Putin.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin: Mi nismo započeli nikakva neprijateljstva, mi pokušavamo da ih okončamo

Izvor: Blic, 10.Feb.2023, 01:13

Rusija nije započela neprijateljstva u Ukrajini, već pokušava da ih zaustavi, s obzirom na to da neprijateljstva traju od 2014. godine, izjavio je danas predsednik Rusije Vladimir Putin na sastanku sa predstavnicima vazduhoplovne industrije.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.