Putin: Rusija ne želi trku u naoružanju

Izvor: Blic, 11.Nov.2015, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Rusija ne želi trku u naoružanju

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da program modernizacije ruske vojske ne znači da vlada ove države želi da uđe u trku u naoružanju.

On je na sastanku s predstavnicima ruske odbrambene industrije rekao da je aktuelna obnova naoružanja nadoknađivanje višegodišnjeg slabog finansiranja posle kraha Sovjetskog Saveta.

"Nemamo nameru da ulazimo u trku u naoružanju, posebno ne da stignemo ili prestignemo nekoga", rekao je Putin.

Putin >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je juče rekao da će se Rusija suprotstaviti američkom programu raketne odbrane razvijanjem novog ofanzivnog oružja koje može probiti raketni štit.

Takođe je naveo da razvijanjem odbrane od balističkih projektila Vašington želi da "neutrališe" rusku stratešku nuklearnu odbranu i da dobije "odlučujuću vojnu superiornost".
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.