Putin: Rusija nadmašila druge zemlje po razvoju naprednog oružja

Izvor: RTS, 24.Dec.2019, 23:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Rusija nadmašila druge zemlje po razvoju naprednog oružja

Predsednik Rusije Vladimir Putin kaže da je njegova zemlja, prvi put u istoriji, nadmašila druge države po nivou razvoja naprednog oružja.
Vladimir Putin traži da se prati raspoređivanje američkih raketa srednjeg i kratkog dometa po svetu, prvenstveno u Evropi i azijsko-pacifičkom regionu, ali i da je spreman da radi na novim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sporazumima o kontroli naoružanja.

"Rusija je jedina zemlja na svetu koja ima hipersonično oružje. Prvi put u istoriji smo predvodnik u razvoju nove vrste oružja, pošto smo uvek zaostajali za Sjedinjenim Državama. Ako želimo da budemo pobednici naša oprema mora biti bolja od opreme drugih zemalja. Mora biti najbolja", naveo je Putin.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.