Putin: Rusija je uspela

Izvor: B92, 15.Jun.2020, 18:00

Putin: Rusija je uspela

Rusija je uspela da na vreme izađe na kraj sa posledicama pandemije kako za ekonomiju, tako i za građane, izjavio je danas predsednik Rusije Vladimir Putin.

"Trebalo je rešiti dva zadatka: zaštititi bezbednost ljudi, ići korak napred, u celini smo uspeli. Neophodno je bilo da se suzbije razvoj epidemije i minimizira, da se ublaže negativne socijalne i ekonomske posledice", rekao je Putin na savetovanju posvećenom podršci ekonomije u vreme epidemije.

Putin >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je ranije izjavio da Rusija izlazi iz pandemije sa minimalnim gubicima.

U Rusiji je do sada registrovano 537.210 inficiranih korona virusom, a za poslednja 24 sata registrovano je 8.246 novih slučajeva.

U junu je stabilan dnevni rast zaraženih od 8.400 do 9.000.

Putin je naznačio da će referendum o izmenama Ustava biti 1. jula. Izmenama će, izmedju ostalog, Putin imati pravo da se posle isteka sadašnjeg manadata 2024. godine kandiduje na još dva mandata po šest godina.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.