Putin: Rusija i Kina ne planiraju formiranje vojnog saveza

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Dec.2019, 16:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Rusija i Kina ne planiraju formiranje vojnog saveza

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da Moskva i Peking ne planiraju da uspostave vojni savez.

"Nismo u vojnom savezu s Kinom i nemamo planove da ga uspostavimo", rekao je Putin na godišnjoj konferenciji za novinare u Moskvi.

Kako prenosi TAS S, on je ocenio i da je kontraproduktivno i da neće doneti ništa dobro nastojanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << SAD, Japana i Južne Koreje da formiraju vojni savez.

Putin je naveo da Rusija pomaže Kini u uspostavljanju raketnog sistema za rano upozoravanje koji bi delovao strogo kao odbrambeno sredstvo.

"Naša saradnja s Kinom razvija se, naime, u sferi odbrambene tehnologije", rekao je predsednik Rusije.

Prema njegovim rečima, Kina je zemlja sa razvijenom tehnologijom, međutim, ovo je pitanje koje zahteva mnogo vremena kako bi se sproveli određeni projekti.

"Mislim da je Kina sposobna da sama napravi raketni sistem ranog upozoravanja", istakao je Putin, ali je dodao da to može da učini brže uz pomoć Rusije.

"To će poboljšati odbrambene sposobnosti našeg strateškog partnera", rekao je predsednik Rusije.

Prema njegovim rečima, raketni sistem za rano upozoravanje namenjen je isključivo odbrani zemlje.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"Rusija i Kina ne planiraju formiranje vojnog saveza"

Izvor: B92, 19.Dec.2019

Moskva -- Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da Moskva i Peking ne planiraju da uspostave vojni savez..."Nismo u vojnom savezu s Kinom i nemamo planove da ga uspostavimo", rekao je Putin na godišnjoj konferenciji za novinare u Moskvi...Kako prenosi TAS S, on je ocenio i da je kontraproduktivno...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.