Putin: Rusija došla do sledeće faze - ublažavanja režima ograničenja, ali to neće biti istovremeno

Izvor: Vostok.rs, 11.Maj.2020, 16:25

Putin: Rusija došla do sledeće faze - ublažavanja režima ograničenja, ali to neće biti istovremeno

Četvrti put se predsednik Vladimir Putin obratio u televizijskom obraćanju građanima u vezi sa širenjem koronavirusne infekcije i predložio nove mere za sigurnost građana i podršku ekonomiji. "Znate moj položaj, on je nepromenjen. Glavni za nas su život, zdravlje i sigurnost ljudi. Danas, 12. maja, ističe period neradnih dana. Ova vanredna mera omogućila je usporavanje širenja infekcije. Nespremnost i preopterećenost zdravstvene zaštite postali su glavni uzroci smrti u svetu, ali u Rusiji možemo ukazati pomoć pacijentima", rekao je predsednik, prenose RIA Novosti. Prema rečima šefa države, Rusija je došla do sledeće faze - ublažavanja režima ograničenja, ali to neće biti istovremeno. Od 12. maja se završava neradni period za celu zemlju i sve sektore, rekao je Putin, ali opasnost od KOVID-19 ostaje. "Ne smemo dozvoliti slom, povratak. Pred nama je složen i dug proces borbe protiv koronavirusa bez prava na greške. Opasno je i nesmotreno trčati napred, ali ne možete sedeti bez preduzimanja mera za podršku ekonomiji" naglasio je predsednik. S tim u vezi, upozorenja ostaju ljudima starijim od 65 godina i onima koji boluju od hroničnih bolesti. Masovni događaji ostaju zabranjena. Pored toga, za brojni regione i dalje postoje ograničenja. Takođe su uvedene brojne mere podrške građanima i privredi.
 
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

RUSIJA IZLAZI IZ KARANTINA: Prvo kreće rad u firmama, ali niz mera ostaje! Neće u svim regionima biti isto!

Izvor: Kurir, 11.Maj.2020

Neradni dani u Rusiji završiće se 12. maja, ali će biti potrebno značajno vreme da se okončaju restrikcije u pojedinim regionima, izjavio je danas predsednik Rusije Vladimir Putin napominjući da će masovni događaji i dalje biti zabranjeni, a niz drugih mera ostaće na snazi.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.