Putin: Rusija će izručivati sajber kriminalce SAD recipročno

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jun.2021, 11:11

Putin: Rusija će izručivati sajber kriminalce SAD recipročno

Rusija je spremna da Amerikancima izruči sajber kriminalce na recipročnoj osnovi, izjavio je danas predsednik Rusije Vladimir Putin u intervjuu za televiziju Rosija-1.

"Ako se dogovorimo o izručenju kriminalaca, onda će Rusija

to naravno učiniti, ali samo ako druga strana, u ovom slučaju SAD, pristanu na isto i takođe, izruče odgovarajuće kriminalce Ruskoj Federaciji", rekao je Putin, preneo je Tas s.

Takva shvatanja su formalizovana u odgovarajućim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << međudržavnim odnosima gde strane preuzimaju određene obaveze, rekao je ruski predsednik.

"U ogromnoj većini slučajeva oni su pravični. Obe strane preuzimaju jednake obaveze", objasnio je Putin.

Ruski lider je ocenio da je sajber bezbednost jedan od najvažnijih pitanja danas.

Šta Putin očekuje od susreta sa Bajdenom?

Moskva i Vašington pokušavaju da smanje negativnu retoriku, ali ne treba se zavaravati po tom pitanju, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin govoreći o očekivanjima od sastanka sa američkim kolegom Džozefom Bajdenom.

"Uoči samita na najvišem nivou obe strane uvek pokušavaju da smanje negativnu retoriku kako bi stvorile odgovarajuću povoljnu atmosferu za rad. Tu nema ničeg posebnog, ne treba se ničim zavaravati. To je profesionalan pristup", rekao je Putin u intervjuu na platformi "Smotrim".

"Mi sa svoje strane takođe to radimo", dodao je on.

Putin je naveo i glavna očekivanja od sastanka sa američkim predsednikom – uspostavljanje direktnog dijaloga i stvaranje mehanizma koji zaista funkcioniše u brojnim oblastima u kojima postoji obostrani interes.

Među pitanjima od zajedničkog interesa, ruski lider je naveo stratešku stabilnost, temu regionalnih sukoba, mere zaštite životne sredine i brigu o životnoj sredini uopšte, u globalnom smislu, kao i saradnju u oblasti ekonomije.

"Ako posle ovog sastanka stvorimo mehanizme za rad u svim ovim oblastima, mislim da će već to biti dobro. Moglo bi se reći da sastanak nije bio uzaludan", precizirao je Putin, preneo je Sputnjik.

Prema rečima ruskog predsednika, Rusija i Sjedinjene Američke Države mogle bi efikasno da rade i u ekonomskoj oblasti.

"Inače, postoji i obostrani interes u oblasti ekonomije. Mnoge američke kompanije žele da rade kod nas, ali ih ‘vuku za uši’ sa našeg tržišta i oni ustupaju mesto konkurentima. Zar to zaista ide u korist američkoj ekonomiji? Sve u svemu, imamo o čemu da razgovaramo", zaključio je Putin.

Sastanak Putina i Bajdena održaće se 16. juna u Ženevi. U Kremlju su naglasili da od pregovora ne očekuju mnogo zbog postojećih nesuglasica između Rusije i SAD. Pretpostavlja se da će predsednici razgovarati o rusko-američkim odnosima, strateškoj stabilnosti, kao i o borbi protiv kovida 19 i rešavanju regionalnih sukoba.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PUTINOVA OČEKIVANJA OD SUSRETA SA BAJDENOM: Imamo zajedničke interese, ali ne treba se zavaravati!

Izvor: Kurir, 13.Jun.2021

Moskva i Vašington pokušavaju da smanje negativnu retoriku, ali ne treba se zavaravati po tom pitanju, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin govoreći o očekivanjima od sastanka sa američkim kolegom Džozefom Bajdenom.

Nastavak na Kurir...

Putin o susretu s Bajdenom: Ako posle sastanka stvorimo mehanizme za rad u svim oblastima, moglo bi se reći da sastanak ne bi bio uzaludan

Izvor: Vostok.rs, 13.Jun.2021

Predsednik Vladimir Putin je uoči sastanka sa američkim liderom Džoom Bajdenom primetio da je neophodno uspostaviti lične kontakte i uspostaviti direktan dijalog. Prema njegovim rečima, sastanak „neće biti održan uzalud“ ako strane uspeju da stvore mehanizme interakcije po brojnim pitanjima. Vladimir...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.