Putin: Pripravnost zbog terorista

Izvor: RTS, 14.Feb.2013, 22:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Pripravnost zbog terorista

Sve snage za borbu protiv terorizma treba da budu na visokom stepenu pripravnosti i spremnosti, kako bi sprečile moguće napade militantnih grupa uoči Zimskih olimpijskih igara, naložio predsednik Rusije Vladimir Putin.

Predsednik Rusije Vladimir Putin, naložio je bezbednosnim snagama da budu na visokom stepenu pripravnosti, kako bi sprečile moguće napade militantnih grupa uoči Zimskih olimpijskih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << igara koje će sledeće godine biti održane u Sočiju.

Rusija, koja je ove nedelje domaćin sastanka Grupe 20 ekonomski najrazvijenijih zemalja sveta, suočava se sa islamističkim pobunjenicima u Kavkaskom regionu, posle dva rata u Čečeniji od pada Sovjetskog Saveza 1991. godine.

Putin je visokim oficirima Federalne službe bezbednosti rekao da "sve antiterorističke snage treba da budu na visokom stepenu pripravnosti i spremnosti", preneo je Rojters.

"Najvažnije je zaštititi ljudske živote. I neophodno je obezbediti odgovarajuću antiterorističku zaštitu u slučaju širokog spektra javnih i međunarodnih događaja, koji će uskoro biti održani u našoj zemlji", rekao je Putin u obraćanju na državnoj televiziji.

Bombaški napadi na policijske punktove u oblasti Severnog Kavkaza su česti i odnose mnoge živote već decenijama, a ruske vlasti su rešene da pre svega osujete potencijalne napade na zapadni Kavkaz gde će naredne godine biti održane Zimske olimpijske igre u Sočiju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.