Putin: Prekid snabdevanja Donbasa gasom je genocid

Izvor: Vostok.rs, 25.Feb.2015, 16:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Prekid snabdevanja Donbasa gasom je genocid

25.02.2015. -

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da to što Kijev uskraćuje snabdevanje Donbasa gasom "miriše na genocid".

"Nije dovoljno što tamo (u Donjecku i Lugansku) gladuju, i bez toga je OEBS konstatovao da je tamo humanitarna katastrofa, nego su im još isključili gas! Kako se to zove? To već miriše na genocid", rekao je Putin na konferenciji za novinare posle pregovora sa kiparskim >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << kolegom Nikosom Anastasiadisom.

„Po svemu sudeći, neki odgovorni rukovodioci današnje Ukrajine ne shvataju šta su to pitanja humanitarnog karaktera, pitanja humanizma uopšte. Sam pojam je po meni već sasvim zaboravljen", dodao je on. Pritom, on je naglasio da osim „ljudi sa oružjem, koji brane svoja prava", u Donjecku i Lugansku ima nezaštićenih stanovnika koji pate zbog nastale situacije.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

sputnik
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin: Sečete im gas, to je genocid

Izvor: B92, 25.Feb.2015

Odbijanje ukrajinskih vlasti da isporuče gas pobunjeničkim istočnim oblastima Ukrajine liči na "genocid" rekao je ruski predsednik Vladimir Putin..."Ne samo da tamo vlada glad, ne samo da je OEBS konstatovao humanitarnu katastrofu nego im još seku gas. to već liči na genocid," rekao je Putin u...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.