Putin: Predlažem proširenje START-a

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Okt.2020, 14:38

Putin: Predlažem proširenje START-a

Predsednik Rusije Vladimir Putin predložio je danas da se sa Sjedinjenim Američkim Državama proširi Sporazum o smanjenju naoružanja (START) na bar godinu dana, bez ikakvih preduslova, preneo je TAS S.

Njegov predlog je došao na sednici ruskog Sveta bezbednosti.

"Predlažem da se proširi postojeći sporazum bez ikakvih preduslova na najmanje godinu dana. Sve to sa ciljem kako bismo mogli nesmetano da vodimo značajne razgovore o svim brojnim pitanjima, kako ne bismo ostavili i Rusiju i SAD, ali i sve zemlje sveta, bez ovako značajnog sporazuma kao što je novi START", rekao je Putin.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

OVAJ SPORAZUM JE TRAMP DUGO ČEKAO: Putin ga ponudio, ali ima ograničen rok!

Izvor: Kurir, 16.Okt.2020

Predsednik Rusije Vladiimir Putin predložio je da se Sporazum o smanjenju strateškog ofanzivnog naoružanja (START-3) produži na godinu dana bez ikakvih preduslova i poručio šefu ruske diplomatije Sergeju Lavrovu da formuliše taj stav Rusije i predoči ga Americi.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.