Putin: Poslaćemo Iskander; Kremlj: Neće

Izvor: B92, 28.Jun.2022, 14:09

Putin: Poslaćemo "Iskander"; Kremlj: Neće

Moskva -- Ruski predsednik Vladimir Putin na sastanku sa beloruskim kolegom Aleksandrom Lukašenkom nije razgovarao o predaji raketa sa nuklearnim naoružanjem Minsku.

Reč je o sistemima koji su tehnički sposobni da nose razne vrste naoružanja, saopštio je portparol ruskog lidera Dmitrij Peskov.

Lideri članica "sedmorke" najrazvijenijih država na svetu (G7) su uoči sastanka izrazili "ozbiljnu zabrinutost“ zbog mogućeg prebacivanja ruskih raketa sa nuklearnim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << oružjem Belorusiji.

"Predsednik nije govorio o tome, već o sistemima, koji su tehnički sposobni da nose razne vrste naoružanja“, rekao je Peskov, odgovarajući na pitanje da li trenutno ima smisla prebacivanje raketa sa nuklearnim naoružanjem Minsku.

Putin i Lukašenko sastali su se u Konstantinovskom dvorcu koji se nalazi 19 kilometara od Sankt Peterburga na obali Finskog zaliva.

Međutim, podsetimo i na to da su ruski mediji preneli, da je Putin rekao Lukašenku na tom istom sastanku da će Rusija već u narednih nekoliko meseci u Belorusiju isporučiti sistem Iskander - M, koji je sposoban i za nođenje nuklearnih bojevih glava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.