Putin: Otišli su kao heroji

Izvor: B92, 02.Avg.2023, 15:10

Putin: "Otišli su kao heroji"

Poginuli učesnici specijalne vojne operacije u Ukrajini otišli su kao heroji, ne pokolebavši se i ne ustuknuvši, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin.

On se obratio prilikom uručenja državnih nagrada u Kremlju.

"Poštovani prijatelji, hvala vam na odanoj službi Rusiji. Došli ste na prvu liniju fronta sa jednim ciljem da u teškom trenutku budete uz otadžbinu i svoj narod, zaštitite >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << naše ideale, kuluturu, nacionalne interese, odbranite sveto pravo ljudi da slobodno žive svoje živote, prema zavetu predaka, da nastave njihove slavne tradicije, koje se temelje na spremnosti da se sve učini u ime voljene zemlje. Tako su postupili komandir motorizovane streljačke brigade pukovnik Denis Evgenjevič Ivanov i komandir jurišne grupe kapetan Roman Aleksandrovič Vorobjov", rekao je Putin.

Ruski lider je istakao da su se oni borili u različitim pravcima specijalne vojne operacije i da su hrabro i časno izvršavali postavljene zadatke i svojim primerom podizali duh svojih saboraca.

"Oni su poginuli, ali otišli su kao heroji. Nisu se povukli i ustuknuli. Njihova imena zauvek će ostati upisana u analima ratne slave naše zemlje", poručio je Putin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.