Izvor: RTS, 20.Jul.2022, 06:04

Putin: Olakšaćemo izvoz ukrajinskog žita, ukinite blokade; Olena Zelenska pred Američkim kongresom

Sto četrdeset sedmi dan rata u Ukrajini. Supruga ukrajinskog predsednika Olena Zelenska boravi u poseti Vašingtonu gde su je u Beloj kući dočekali Džozef i Džil Bajden. Ona će govoriti pred Američkim kongresom. Ruski predsednik Vladimir Putin nalazi se u Teheranu, gde sa turskim i iranskim predsednikom razmatra niz pitanja – od obezbeđivanja ruta za izvoz žitarica iz >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Ukrajine, situacije u Siriji, do unapređenja ekonomske saradnje tri zemlje.
Visoki ruski bezbednosni zvaničnik i nekadašnji ruski predsednik Dmitrij Medvedev rekao je da će mir u Ukrajini, kada dođe, biti pod uslovima Moskve.
Prošlo je više od dve nedelje od poslednjeg velikog teritorijalnog osvajanja Rusije, zauzimanja grada Lisičanska na istoku Ukrajine, a generalštab ukrajinske vojske tvrdi da su ruske snage zauzete jačanjem svojih pozicija.
Evropska unija je spremna da na svoju crnu listu pojedinaca i kompanija optuženih da podržavaju invaziju Moskve na Ukrajinu doda najveću rusku banku "Sberbank" i šefa gigantske kompanije za cink i bakar UMMC.
Na novoj listi od 48 zvaničnika i devet subjekata koji će se naći na crnoj listi, koju je pripremila služba za spoljne poslove EU, nalaze se i članovi moto-kluba "Noćni vukovi", glumci, političari, zamenik šefa ruske službe bezbednosti, članovi porodica sankcionisanih oligarha i vojna lica.
Ruske snage granatirale su grad Toreck na istoku Ukrajine, ubivši šest osoba, saopštili su ukrajinski zvaničnici.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ukrajinska kriza iz dana u dan: Olena Zelenska pred Američkim kongresom; Ukrajinske snage granatirale most na Dnjepru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jul.2022

Sto četrdeset sedmi dan rata u Ukrajini. Supruga ukrajinskog predsednika Olena Zelenski boravi u poseti Vašingtonu gde su je u Beloj kući dočekali Džozef i Džil Bajden. ..Ona će govoriti pred Američkim kongresom. Ruski predsednik Vladimir Putin nalazi se u Teheranu gde sa turskim i iranskim...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.