Putin: Odnosi Rusije i Turske napreduju brzim tempom

Izvor: Vostok.rs, 10.Mar.2017, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Odnosi Rusije i Turske napreduju brzim tempom

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da odnosi Rusije i Turske napreduju brzim tempom, kao i trgovinsko-ekonomska saradnja, naglasivši da je ruski premijer informisao svog turskog kolegu o merama Moskve u tom smeru.

„Srećni smo što se naše međudržavne veze obnavljaju veoma brzo. Poslednji naš sastanak u ovakvom formatu je bio prilično davno, čini mi se 2014. godine. Za to vreme desilo se mnogo toga, dok se u poslednje vreme aktivno radi na tome da rusko-turske veze dostignu dostojan nivo“, rekao je Putin, otvarajući sastanak sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom.

„Uspostavljaju se i trgovinsko-ekonomske veze. Juče je predsednik Vlade Rusije Dmitrij Medvedev informisao svog turskog kolegu o dodatnim merama i koracima koji su usmereni na uspostavljanju naših odnosa u sferi ekonomije u punom formatu“, naglasio je ruski predsednik.

Po njegovim rečima, nastavlja se saradnja u investicijama, realizuju se različiti projekti.

Rusija i Turska aktivno rade na rešavanju kriza u svetu, između ostalog u Siriji, na nivou vojnih resora i specijalnih službi dveju zemalja uspostavljeni su dobri i efikasni odnosi, dodao je predsednik Putin.    

„Aktivno radimo na razrešenju najvećih kriza u svetu, pre svega, naravno, u Siriji“, dodao je Putin.    

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan je naveo da su glavni elementi saradnje ruske i turske ekonomije vojna sfera i energetika.    

„Što se tiče projekata ’Turski tok‘ i nuklearna stanica ’Akuju‘, saradnja se vraća u raniji kolosek, sve više i više se razvija“, rekao je Erdogan.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Pogledaj vesti o: Vladimir Putin,   Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin: Rusija i Turska bi mogle da postignu viši nivo saradnje

Izvor: RuskaRec.ru, 10.Mar.2017

Rusija i Turska bi mogle ne samo da nadoknade propušteno, nego i da dostignu viši nivo saradnje, Moskva je za to zainteresovana, izjavio je predsednik Vladimir Putin posle pregovora sa ruskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom u Moskvi. Nemačka izrazila zabrinutost zbog zbližavanja Turske...

Nastavak na RuskaRec.ru...

Erdogan ponovo dragi gost u Kremlju

Izvor: Večernje novosti, 10.Mar.2017

Poseta turskog predsednika glavnom gradu Rusije nagoveštava bolja vremena u saradnji dve zemlje. Zajednički investicioni fond od milijardu dolara. Ukinut deo trgovinskog embarga MOSKVA OD STALNOG DOPISNIKA "NOVOSTI" PREDSEDNIK Turske Tajip Erdogan ponovo je postao dragi gost...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.