Izvor: Blic, 09.Nov.2016, 18:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Očekujem da će Crna Gora voditi izbalansiranu spoljnu politiku

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da Moskva računa da će rukovodstvo Crne Gore voditi izbalansiranu spoljnu politiku.

- Računamo da će se crnogorsko rukovodstvo pridržavati izbalansirane spoljne politike, i mi ćemo nastaviti naše odnose u svim oblastima - rekao je Putin u Kremlju na ceremoniji uručivanja akreditivnih pisama novih ambasadora.

On je naveo da su se "odnosi sa Crnom Gorom uvek zasnivali na davnim tradicijama prijateljstva".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Novi ambasador Crne Gore u Rusiji je Igor Jovović.

Jovović (1950), ekonomista po struci, diplomatsku karijeru započeo sredinom osamdesetih godina prošlog veka. Bio je ambasador SR Jugoslavije, odnosno Srbije i Crne Gore u Etiopiji od 1990. do 1998. godine i u Finskoj od 2003. do 2006. godine.

Od 2009. do 2014. godine bio je ambasador Crne Gore u Srbiji.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin,   Moskva

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Putin: Moskva očekuje od Crne Gore da...

Izvor: B92, 09.Nov.2016

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da Moskva računa da će rukovodstvo Crne Gore voditi izbalansiranu spoljnu politiku..."Računamo da će se crnogorsko rukovodstvo pridržavati izbalansirane spoljne politike, i mi ćemo nastaviti naše odnose u svim oblastima", rekao je Putin u Kremlju na...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.