Putin: Najvažniji zadatak ekonomske politike zemlje obnavljanje zaposlenosti

Izvor: Vostok.rs, 17.Jul.2020, 09:43

Putin: Najvažniji zadatak ekonomske politike zemlje obnavljanje zaposlenosti

Predsednik Vladimir Putin izjavio je da se dubina krize koju je izazvala pandemija u Rusiji pokazala kao vrlo ozbiljna, a njene negativne posledice – opipljive za građane.
Prema Putinovim rečima, najvažniji zadatak ekonomske politike zemlje je obnavljanje zaposlenosti. „Sada je naš najvažniji zadatak ekonomske politike obnavljanje zaposlenosti, pružanje ljudima mogućnosti da rade, zarađuju, obezbeđuju svoje porodice“, rekao je Putin na sastanku o saveznom budžetu. On je naglasio da potpuna obnova tržišta rada mora biti završena 2021. godine. Predsednik smatra da je Rusija donela ispravne odluke u borbi protiv virusa korona, mada to nije prošlo bez problema i neuspeha. „Očigledno smo postigli ono što smo hteli, ne bez problema i ne bez neuspeha, ali smo ipak postigli, uključujući direktne isplate porodicama sa decom, povećanje nadoknada za nezaposlene, otpisivanje plaćanja poreza, postavljanje dodatnih naloga za preduzeća u ključnim granama industrije i niz drugih mera“, precizirao je predsednik. Predsednik je naglasio da potražnja potrošača već raste za 3,8 odsto i premašuje nivo iz februara pre krize. Svi dosadašnji planovi zemlje u vitalnim sektorima trebalo bi da budu sprovedeni uprkos krizi, zaključio je Putin.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.