Putin: Nacističi pomagači u surovosti često prevazilazili svoje gospodare

Izvor: Vostok.rs, 24.Jan.2020, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Nacističi pomagači u surovosti često prevazilazili svoje gospodare

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da su nacistički zločini protiv Jevreja u vreme Drugog svetskog rata jedne od najcrnjih i najsramnijih stranica svetske istorije i naveo da su nemački nacisti imali pomoćnike u mnogim zemljama Evrope.
Nastupajući na forumu „Čuvamo sećanje o holokaustu, borimo se protiv antisemitizma“ u Jerusalimu, Putin je naveo da će se 27. januara navršiti 75 godina od dana kada je oslobođen „Aušvic“, u kom su „poginule stotine i stotine hiljada ljudi raznih nacionalnosti, a među njima više od pedeset odsto Jevreja“. „Zločini koje su izvršili nacisti, njihovo promišljeno, isplanirano, kako su oni govorili, ’konačno rešenje jevrejskog pitanja‘, to je, poštovane kolege, jedna od najcrnjih i najsramnijih stranica najnovije svetske istorije“, izjavio je Putin. On je, takođe, podsetio da su u tom zločinu bili saučesnici, pomoćnici. „U surovosti su često prevazilazili svoje gospodare. Fabrike smrti, koncentracione logore, vodili su ne samo nacisti, nego i njihovi pomoćnici iz mnogih zemalja Evrope. Na okupiranim teritorijama Sovjetskog Saveza, gde su radili ti banditi, bilo je ubijeno najviše Jevreja“, rekao je predsednik.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.