Putin: Na visokim idealima patriotizma se zasniva nepobediva sila duha našeg naroda

Izvor: Vostok.rs, 04.Nov.2018, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Na visokim idealima patriotizma se zasniva nepobediva sila duha našeg naroda

Patriotizam nadahnjuje na plemenita dela i otkrića, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin na svečanom prijemu u Kremlju. „Za Rusiju visoki ideali patriotizma imaju posebnu vrednost, na njima se zasniva nepobediva sila duha našeg naroda koja je više puta zadivila i oduševila ceo svet. Osećaj patriotizma — najvažniji je deo opštenacionalne kulture, jezgro našeg genetičkog sećanja. Te tradicije su uvek nadahnjivale na plemenite postupke, na otkriće, na stvaranje pravih stvaralačkih remek-dela“, rekao je predsednik Putin.
Kako je naglasio predsednik, Dan narodnog jedinstva ima pre svega istorijski, duhovni značaj. „On označava vernost otadžbini, spremnost da je štiti“, dodao je predsednik. "U našoj istoriji bilo je dosta prekretnica, kada je budućnost zemlje i njenog spasenja bila glavna za sve. I sudbina zemlje je uvek bila određena hrabrošću, solidarnošću i voljom naroda. Podvizima ljudi koji su voleli svoju otadžbinu, ujedinili su ljude različitih nacionalnosti i klasa. Oni su stavili kraj na nemire, borbama, izdajama", rekao je Putin. "Oni nisu dozvolili napadačima da unište i oslabe državu i jedinstvo ruske nacije", dodao je on.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.