Putin: Moskva i Beograd razrađuju mogućnost pripajanja Srbije Turskom toku

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Dec.2017, 19:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Moskva i Beograd razrađuju mogućnost pripajanja Srbije Turskom toku

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da Moskva i Beograd razrađuju mogućnost pripajanja Srbije izgradnji gasovoda Turski tok.

"Razrađuje se pitanje priključivanja Srbije projektu Gasproma u izgradnji gasovoda Turski tok", rekao je Putin posle razgovora sa predsednikom >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Srbije Aleksandrom Vučićem u Kremlju, navodeći da će biti pokrenut novi projekti u oblasti energetike.

Putin je najavio da isporuke ruskog gasa Srbiji do 2025. godine mogu dostići 3,5 milijardi kubnih metara godišnje.

"Ove godine, Srbiji je isporučeno za četvrtinu više, što je više od dve milijarde kubnih metara", rekao je Putin.

On je ocenio da izgradnja nove zone slobodne trgovine između zemalja Evroazijske unije i Srbije, može da otvori nove mogućnosti za razvoj poslovnih veza.

Putin je kazao da Rusija i Srbija jačaju saradnju i u transportnoj infrastrukturi, kao i da teže razvoju saradnje u bankarskoj sferi.

Vučić je naveo da je danas potpisan jedan od važnih sporazuma koji se odnosi na povećanje isporuka ruskog gasa u Srbiju, navodeći da će Beograd ispuniti svoje obaveze kada je reč o plaćanju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.