Putin Modiju: Rusija pouzdan dobavljač žitarica i energenata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Jul.2022, 13:42

Putin Modiju: Rusija pouzdan dobavljač žitarica i energenata

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je danas u telefonskom razgovoru sa indijskim premijerom Narendrom Modijem da je Rusija i dalje pouzdan proizvođač i dobavljač žitarica, đubriva i energenata, saopštio je Kremlj.

Putin je Modiju ukazao na "sistemske greške" koje su, kako tvrdi, "napravile mnoge zemlje, što je dovelo do poremećaja arhitekture slobodne trgovine prehrambenim proizvodima i izazvale značajan >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rast njihovih cena", prenose RIA Novosti.

"Nelegitimne sankcije Rusiji pogoršale su ionako tešku situaciju. Isti faktori su negativno uticali na globalno energetsko tržište", naveo je Putin.

Putin je Modija obavestio o ključnim aspektima ruske specijalne vojne operacije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

RT: Moskva donela odluku da se i žito plaća u rubljama

Izvor: Vostok.rs, 02.Jul.2022, 12:28

Ruska vlada je dodala žito i suncokretovo ulje na listu roba za izvoz koja se plaća u rubljama. Rešenje o stupanju na snagu ove odluke usvojeno juče i objavljeno na portalu za pravne informacije.    Kao deo novog mehanizma plaćanja, cena pšenice biće 15.000 rubalja (267 dolara) po toni.   Rusija...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.