Putin: Ljudi, izvinite za jaja

Izvor: B92, 14.Dec.2023, 15:08

Putin: Ljudi, izvinite za jaja

Predsednik Rusije Vladimir Putin se izvinio penzioneru koji ga je pozvao da se "smiluje" starijim Rusima i smanji cenu jaja usred velike inflacije.

"Veoma mi je žao, prihvatite moje izvinjenje zbog toga", rekao je on tokom velike godišnje konferencije za medije i dodao da će uvoz iz Turske i Belorusije povećati ponudu i smanjiti cene.

"Dogodilo se da je potražnja bila veća, ali proizvodnja nije [povećana]", kazao je

Kako prenosi britanski Telegraf, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Putin je svoj odgovor započeo šalom. Kao i na srpskom, i na ruskom jeziku jaja su žargon za testise.

"Pitao sam ministra poljoprivrede kako su mu jaja, i rekao je da su dobro", rekao je Putin uz smeh.

Podsetimo, usled rastuće inflacije i povećanih troškova uvoza, Rusi s mukom dolaze do jaja. U novembru je prosečna cena jaja u Rusiji porasla za 40,29% na godišnjem nivou, prema podacima ruske Federalne državne službe za statistiku (Rosstat).

Federalna služba za veterinarski i fitosanitarni nadzor (Rosselkhoznadzor) u petak je odobrila uvoz jaja iz Turske, a rusko ministarstvo poljoprivrede predlaže šestomesečnu zabranu izvoza jaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.