Putin: Krim prekretnica u istoriji

Izvor: B92, 31.Dec.2014, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Krim prekretnica u istoriji

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da će "povratak kući" poluostrva Krim ostati jedna od najvažnijih prekretnica u istoriji Rusije.

"Ljubav prema domovini je jedno od najmoćnijih i najuzvišenijih osećanja. Ona se u punoj meri ispoljila u bratskoj podršci stanovnika Krima i Sevastopolja kada su oni čvrsto rešili da se vrate kući. Taj događaj će zauvek ostati jedna od najvažnijih prekretnica u istoriji otadžbine", rekao je Putin u novogodišnjem TV obraćanju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Putinovo obraćanje su prvo mogli da vide stanovnici ruskog Dalekog istoka, više sati pre Moskve, gde se obično prikazuje nešto pre ponoći, navodi Rojters.

Kako prenosi RIA Novosti, Putin je zahvalio građanima Rusije na jedinstvu i spremnosti da brane interese zemlje u odlazećoj 2014. godini.

"Sada kada svodimo rezultate godine na izmaku želeo bih iskreno da vam zahvalim za jedinstvo i solidarnost, za duboka osećanja pravde, časti, pravednosti i odgovornosti za sudbinu svoje zemlje, za čvrstu spremnost da branite interese Rusije, budete zajedno sa njom u dane trijumfa i u trenucima iskušenja, da težite ispunjenju naših najsmelijih i najobuhvatnijih planova", rekao je Putin.

Šef ruske države je istakao da u Novoj godini "svako misli pre svega na dobrobit svoje porodice, želi zdravlja i sreće svojim bližnjima", a istovremeno "od sreće i uspeha svakog čoveka stvara se prosperitet naše Rusije".

Putin je kao primer ispunjenja planova naveo Olimpijske igre u Sočiju za koje su, kako je dodao, do pre nekoliko godina smatrali da je san.

"San se ne samo ispunio - mi ne samo da smo pripremii i realizovali najbolju zimsku olimpijadu u istoriji, već smo pobedili u njoj. Za tu pobedu zaslugu imaju svi građani naše zemlje - i sami olimpijci, i oni koji su ih podržali", rekao je ruski lider.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.