Putin: Konkurencija drhti pred ruskim suhojima

Izvor: B92, 01.Jun.2020, 19:28

Putin: Konkurencija drhti pred ruskim suhojima

Moskva -- Proizvodi kompanije Suhoj predstavljaju ponos Rusije i izazivaju "određeno drhtanje" kod konkurenata, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin.

"Kompanija Suhoj je jedna od lidera naše avio-industrije. Vi proizvodite takve letelice koje su predmet zavisti u mnogim državama i kod naših konkurenata izazivaju određenu drhtavicu. U isto vreme, one su ponos Rusije, bez svakog preuveličavanja", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je predsednik Rusije.

Putin je izrazio nadu da su, bez obzira na pandemiju virusa korone, preduzeća Suhoj radila "ritmično, prenosi Sputnjik.

Suhoj je najveća ruska avio-kompanija koja se bavi konstruisanjem i proizvodnjom aviona, kao i obukom pilota. Glavni zadatak kompanije je da obezbedi savremenu avijacionu tehniku Ratnom vazduhoplovstvu Rusije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.