Putin: Kijev da prekine kažnjeničke operacije

Izvor: Radio 021, 09.Feb.2015, 10:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Kijev da prekine kažnjeničke operacije

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da Kijev mora da obustavi svoju vojnu operaciju na istoku Ukrajine i prestane da vrši ekonomski pritisak na regione koje drže proruske snage, koji se, kako je upozorio, nalaze na "putu bez izlaza praćenom katastrofom".

"Najvažniji uslov za stabizovanje situacije je hitno uspostavljanje primirja i okončanje tzv. antiterorističke, ali zapravo kažnjeničke operacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << na jugoistoku Ukrajine", rekao je Putin.

"Pokušaji Kijeva da izvrše ekonomski pritisak na Donbas i ometu svakodnevni život samo pogoršavaju situaciju. To je but bez povratka, praćen velikom katastrofom", istakao je ruski predsednik. Putin je ponovio stav Moskve da nasilje na istoku Ukrajine predstavlja reakciju na "državni udar" u kojem su, uz pomoć Zapada, demonstranti prošle godine svrgnuli s vlasti predsednika Viktora Janukoviča.

"Ultranacionalisti koji su preuzeli vlast uz pomoć vojne sile, doveli su zemlju na ivicu propasti i započeli bratoubilački rat", rekao je Putin. Zamenik šefa ruske diplomatije Grigorij Karasin, otputovaće u ponedeljak u Berlin, a predstavnici Rusije, Ukrajine, proruskih snaga i OEBS-a, sastaće se u utorak u Minsku, pre samita u tom gradu narednog dana. Putin je rekao i da će samit u sredu biti održan "ako do tada uspemo da usaglasimo svoje stavove".
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.