Putin: Jedan deo Turskog toka mogao bi proći kroz Mađarsku

Izvor: RTS, 18.Sep.2018, 16:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Jedan deo "Turskog toka" mogao bi proći kroz Mađarsku

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da ne odbacuje mogućnost da jedan kopneni deo gasovoda "Turski tok" prođe kroz Mađarsku.
"Razmatramo mogućnost povezivanja mađarskih partnera na nove rute za transport ruskog gasa do Evrope. Ne odbacujem mogućnost da, nakon završetka >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Turskog toka, jedan kopneni deo tog gasovoda prođe kroz Mađarsku", rekao je Putin na konferenciji za novinare posle razgovora sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom u Moskvi, prenosi ruska agencija Tas.

"Tranzit ruskog prirodnog gasa do Evrope ide preko Mađarske. Podzemna skladišta na mađarskoj teritoriji obezbeđuju pouzdane i nesmetane isporuke gasa evropskim potrošačima, čak i u vreme najveće tražnje", dodao je Putin.
Predsednik Rusije je naveo i da će ruska državna korporacija za atomsku energiju "Rosatom" uskoro početi izgradnju dva nova reaktora u nuklearnoj elektrani Pakš, u Mađarskoj.
Rojters prenosi da je mađarski premijer Orban rekao novinarima da je postignut i dogovor o isporukama gasa za 2020. godinu.
Mađarska planira da proširi nuklearnu centralu Pakš i da izgradi dva ruska VVER-1200 reaktora.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Putin: Deo Turskog toka može proći kroz Mađarsku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Sep.2018

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da ne odbacuje mogućnost da jedan kopneni deo gasovoda "Turski tok" prođe kroz Mađarsku..."Razmatramo mogućnost povezivanja mađarskih partnera na nove rute za transport ruskog gasa do Evrope. Ne odbacujem mogućnost da, nakon završetka Turskog toka,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.