Putin: Izvoz ruskog oružja povećan u prethodnih godinu dana

Izvor: Beta, 16.Dec.2019, 19:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Izvoz ruskog oružja povećan u prethodnih godinu dana

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je izvoz ruskog oružja nastavio da se povećava u prethodnih godinu dana i da su pozicije Moskve na svetskom tržištu oružja nastavile da jačaju, uprkos sankcijama Zapada.Na današnjem sastanku s najvišim zvaničnicima Rusije, Putin je rekao da se očekuje da izvoz ruskog oružja ove godine dostigne 13 milijardi dolara, čime bi za više od dve milijarde dolara premašio prošlogodišnji.Medju ruskim oružjem koje je ove godine prodato u inostranstvu je i raketni odbrambeni sistem S-400, isporučen Turskoj, uprkos protivljenju Vašingtona, savezniku Ankare u NATO.Putin je rekao da ruski proizvodjači oružja sada imaju porudžbine iz inostranstva u vrednosti od 50 milijardi dolara.On je pozvao zvaničnike da posebnu pažnju obrate na prodaju oružja afričkim zemljama i da pokažu "fleksibilan" pristup isporučivanju i plaćanju.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin,   Moskva,   Turska

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

VELIKA ČAST ZA SRBIJU! Putin rekao koji je događaj NAJVAŽNIJI u 2020, a na njega je pozvao i PREDSEDNIKA VUČIĆA

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Dec.2019, 01:10

Ogromna čast za predsednika lično, ali i za srpski narod..Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da će, po njegovim uverenjima, najvažniji događaj naredne godine biti obeležavanje 75. godišnjice pobede nad nacističkom Nemačkom u Drugom svetskom ratu...- Mogu da kažem šta će biti najvažnije...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.