Putin: I kada mi kažu Buča, ja ih pitam...

Izvor: B92, 12.Apr.2022, 17:21

Putin: "I kada mi kažu 'Buča', ja ih pitam..."

Predsednik Rusije Vladimir Putin prokomentarisao je izveštaje o stradanju civila u Buči.

Istakao je da su oni podjednako lažni kao i informacije da je Vlada sirijskog predsednika Bašara Asada u prošlosti upotrebila hemijsko oružje u Siriji.

"Što se tiče Buče - često sam razgovarao sa kolegama iz zapadnih zemalja. I kada mi kažu 'Buča', ja ih pitam: 'A da li ste nekada bili u Raki? Jeste li videli kako je taj sirijski grad u potpunosti, do temelja uništila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << američka avijacija?' Tamo su zaista tela mesecima ležala u ruševinama i raspadala se. Nikoga nije bilo briga za to, niko nije ni primetio“, rekao je Putin.

Kako je rekao, isto tako se niko ne seća na stotine ubijenih civila u Avganistanu, prenosi Sputnjik.

"Nije se tako ćutalo kada su organizovali provokacije u Siriji. Kada su predstavljali da je Asadova Vlada upotrebila hemijsko oružje. Kasnije se ispostavilo da je to laž. Isti takav falsifikat je i (događaj) u Buči“, rekao je Putin.

Ukrajinske vlasti tvrde da su ruske snage odgovorne za ubistvo više stotina civila u Buči, što Rusija demantuje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Putin: Zapadne kolege pitam da li su videli kako je Raku do temelja uništila američka avijacija

Izvor: Vostok.rs, 13.Apr.2022, 09:50

Predsednik Vladimir Putin rekao je da su izveštaji o smrtnim slučajevima civila u Buči lažni kao i informacije o upotrebi hemijskog oružja u Siriji od strane vlade Bašara el Asada u prošlosti. "Što se tiče Buče. Pa, čujte, često sam razgovarao sa kolegama iz zapadnih zemalja. A kada mi...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.