Putin: Hvala Trampu i CIA, sprečen napad

Izvor: B92, 17.Dec.2017, 18:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Hvala Trampu i CIA, sprečen napad

Moskva -- Ruski predsednik Vladimir Putin zahvalio se američkom kolegi Donaldu Trampu zbog informacija koje je CIA prosledila Rusiji.

Uz pomoć tih informacija, ruske bezbednosne službe uspele su da spreče teroristički napad u Sankt Peterburgu i uhapse osumnjičene, prenosi “Raša tudej“.

Ruski lider je svoju zahvalnost, kako se navodi, izrazio u telefonskom razgovoru, dodajući da će >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ruske bezbednosne službe takođe da podele bilo koju informaciju sa američkim kolegama ako je u pitanju potencijalni napad na američkoj teritoriji.

Kako je ranije saopšteno, ruska FSB uhapsila je članove terorističke grupe povezane sa Islamskom državom.

Ekstremisti su planirali seriju napada na javnim mestima, uključujući i bombaški napad u Kazan katedrali u Sankt Peterburgu.

U aprilu je u bombaškom napadu u sanktpeterburškom metrou poginulo 16 osoba, a ranjeno je više od 50.

To je drugi razgovor Trampa i Putina u četiri dana pošto su u četvrtak razgovarali telefonom o nekoliko tema, a najviše o Severnoj Koreji. Predsednik SAD je u tom razgovoru zahvalio ruskom kolegi na tome što je par sati ranije na redovnoj konferenciji za novinare "priznao veliki ekonomski uspeh Amerike".
Pogledaj vesti o: CIA

Nastavak na B92...






Povezane vesti

SPREČEN NAPAD Putin se zahvalio Trampu na informacijama

Izvor: Blic, 17.Dec.2017

Kremlj je saopštio da se predsednik Rusije Vladimir Putin danas zahvalio američkom predsedniku Donaldu Trampu na informaciji koja je pomogla hapšenju ekstremista koji su planirali da izvedu eksploziju u Kazanjskoj katedrali u Sankt Peterburgu...TASS prenosi navode Kremlja da je "Putin uverio Trampa...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.